UN PASSEIG PER L’EXPOSICIÓ
Passem entre un pi tombat i una soca arrencada, i davant nostre, un vol en dron sobre el bosc de Can Deu ens impacta amb la magnitud de la tragèdia. I una data: 9 de desembre de 2014.
Dies després, un pintor passeja pel bosc destrossat, busca entre els arbres caiguts aquells que expressin millor l’anatomia del desarrelament. El resultat són una bella dotzena de dibuixos al carbó. Art.
Mentre el pintor en dibuixa l’anatomia, altres es disposen a curar-li les ferides.…quin serà el millor remei? Desemboscar per sanejar-les i prevenir del foc, però i després? En el bosc, mentre hi ha sòl hi ha esperança. Cuidar-li la salut és ajudar-lo a refer-se. Com?
Reforestant on tot sol no podria i deixar-lo fer on ell és capaç de recuperar-se. Això si, acompanyat d’un bon equip de llevadores que l’ajuden i animen a renèixer, des d’ara i fins sempre.
Viure el procés del naixement a la maduresa, en aquest cas d’un bosc. Un plaer que els sabadellencs podrem gaudir.
El bosc de Can Deu. El temps de la natura
Una exposició sobre els efectes de les ventades de desembre de 2014 al bosc de Can Deu.
Explica amb detall el pla de recuperació que la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 està duent a terme i ajuda a entendre les dificultats que planteja un procés com aquest, inevitablement lent, que requereix anys d’esforç i persistència.
A través de plafons explicatius i diferents audiovisuals es pot copsar l’abast dels efectes de les ventades i les actuacions d’urgència efectuades des del minut zero. Es pot conèixer el desenvolupament i les recomanacions de la Comissió Tècnica que va prendre l’encàrrec de projectar un pla de recuperació, en base a una diagnosi profunda. Es veu en quina fase es troba aquest procés de regeneració del bosc i quins són els resultats dels treballs realitzats fins ara.
A més d’aquest recorregut amb voluntat divulgativa, la mostra es complementa amb l’obra d’en Josep Madaula, dibuixos i pintures amb les quals el reconegut artista sabadellenc va retratar els efectes del temporal.
Fitxa tècnica
ORGANITZA
Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859
COORDINACIÓ
Comissió d’Exposicions de la Fundació Bosch i Cardellach
GUIÓ I DISSENY DE L’EXPOSICIÓ
Maria Marín
TEXTOS
Josep Alavedra
Esteban Martínez
Hilari Teixidó
Laura Vicens
AUDIOVISUALS
Josep Alavedra
Martí Madaula
Ricard Saura
PINTURES
Josep Madaula
INSTAL·LACIONS DE GUAITA’LS
Patxi Ocio
FOTOGRAFIES
Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859
DISSENY GRÀFIC
REBEKA produccions culturals sl
PRODUCCIÓ I MUNTATGE
Disdart sl
Mobiltraç sl


