Estudi

REBEKA

REBEKA Produccions Culturals SL, és la plataforma empresarial actual de Maria Marín Gelabert des de la qual realitza el que s’ha dedicat sempre: explicar ciència, història i ficció, a partir d’objectes, documents, interactius i el que faci falta, envoltats d’un entorn gràfic i constructiu. El resultat són museus de nova planta, o bé actualizacions i també exposicions, stands i altres instal·lacions efímeres.

Maria Marín Gelabert estudia Biologia a l’Universitat Autònoma de Barcelona i s’incorpora a l’Institut Català de Paleontologia M. Crusafont, on inicia treballs d’investigació paleontològica. És en el museu d’aquesta institució on es desperta el seu interès per la museologia i especialment la museografia, la qual esdevé l’eix de la seva professió. Es forma en camps diversos com en la gestió d’institucions culturals (ESADE), disseny de productes gràfics i disseny d’interiors a l’escola BAU.

Ha treballat a la Fundació la Caixa, a l’estudi d’arquitectura Dani Freixes & Varis Arquitectes i ha col·laborat amb diferents empreses dedicades a la concepció, disseny i muntatge de centres d’interpretació, museus i exposicions.

Directora del Museu del Gas per a la Fundació Gas Natural Fenosa a Sabadell (2007-2012), responsable de la seva de la creació i posta en marxa.

Alguns dels projectes museogràfics en els que ha participat són la Citée des Sciences de Tunis (Tuníssina), els museus de la ciència de Múrcia, Granada, A Coruña i Valladolid, els museus marítims de Santander, Palamós, Lloret de Mar i de Barcelona, el Museu d’Història de Catalunya, El Parc Arqueològic de les Mines de Gavà, el Museu de la Música de Barcelona, el Vinseum de Vilafranca del Penedès i el Museu del Cinema de Girona. També en les exposicions “El Quixot i Barcelona” del Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona, “Josep Lluís Sert. Mig segle d’arquitectura” a la Fundació Miró i “ICEntanys 1907-2007″ en la seu de l’Institut d’Estudis Catalans.

Dels darrers projectes destaquen “La Revolució Neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis” al Museu Arqueològic de Catalunya, i “Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar” al Museu Marítim de Barcelona, amb la qual aquest museu va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona 2018.

Des del 2019 assessorem al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona en la posta a punt de la nova museografia.

L’any 2022 l’exposició “El temps de la memòria” al Monestir de Sant Pere de Galligants a Girona, ha quedat finalista dels Premis d’Arquitectura de Girona.